Asi pred polrokom mi priateľka povedala, že na Partizánskej ceste otvorili nové bistro, ktoré má zaujímavý interiérový dizajn. Lajkol som stránku na fejsbúku, pozrel si ich stránku, ale neodhodlal som sa ich navštíviť. Nakoniec sme prišli vyskúšať denné menu jeden obyčajný májový deň. Prečítajte si ako to dopadlo.
Poloha
Limone sa nachádza na Partizánskej ceste neďaleko čerpacej stanice Slovnaft. Ak príchádzate autom od mesta, tak odbočte pred Slovnaftkou doľava a potom hneď prudko vpravo, až kým sa nedostanete k predajni Lion Car a neuvidíte pútače Bistro Limone. Nájdete tu vyhradené miesta na parkovanie. K Limone je pomerne dobré autobusové spojenie, dostanete sa sem linkami č. 26, 28, 33,41 a 42.
Prostredie
Po otvorení vstupných dverí sme mali dojem, že sme sa ocitli na nesprávnom mieste. Ako prvý sa vám poskytne pohľad na horské bicykle a niekoľko modelov nových áut, k čomu prirodzene patrí aj ich charakteristická vôňa. Avšak, po niekoľkých krokoch sme zistili, že sme na správnom mieste. V interiéri dominujú prírodné odtiene dreva a niekoľko odtieňov sivej farby, ktorú efektne dopĺňajú červené prvky. Najviac nás zaujal hlavný pult v tomto prevedení za ktorým kuchári pripravujú jedlo priamo pred vašim zrakom, takže vždy viete čo na vás chystajú.
Jedlo
Navaria Vám len cez pracovný týždeň od 8 do 17. hod. Hladní neodítete ráno a na obed. V ponuke nájdete raňajkové menu a na obed štyri varianty obedového menu. Dobrá správa pre vegetariánov, vidieť snahu kuchárov každý deň pripravovať aj bezmäsitý variant. My sme vyskúšali 2 varianty. Vynechali sme predjedlo.
Kurací vývar so zeleninou
Polievka ešte nedorazila na locus deliciti a my sme cítili príjemnú vôňu. Polievka prekvapila autentickou chuťou surovín, ktorá nebola potlačená nadmernou salinitou polievky. Poctivý vývar s veľkými kúskami kuracieho mäsa v tvare kocky a primeraným množstvom oleja. Pri tejto chuti som si spomenul na detstvo a na chuť polievky mojej starej mamy. Za vývar sme zaplatili 1,60 €.
Grilovaná jelenia roštenka, pečené zemiaky s caesar dresingom, petržlenová vňať
Hlavný chod sa nás zmoncil hneď svojou vôňou, ktorý nás stimuloval a vyvolal príjemné emócie. Jemné a chuťovo vyvážené kúsky mäsa boli výborné. Celý zážitok bol umocnený skvelým dresingom, ktorý v kombinácii s pečenými zemiakmi vytvoril kombináciu po ktorej si poviete, že by ste si dali ešte nejaké tie zemiačiky navyše. Cena 6,80 € je viac než prijateľná.
Zeleninový šalát s tuniakom, vajcom, jarnou cibuľkou a paradajkami
Nemôžeme napísať ani jedno krivé slovo. Prémiový lahodný tuniak, s akým sa bežne človek v reštauráciách nestretáva, bol základom. V spolupráci s olivami, cherry paradajkami, jarnou cibuľkou, vajíčkom a varenými zemiakmi vytvorili majtstrovské dielo. Prirodzené chute boli jemne dochutené bez zbytočného dresingu, ktorý častokrát deformuje chuť. Za šalát zaplatíte 5 €.
Cheesecake
Chutil nám. Spodná a vrchná časť prirodzene suchšia, jadro bolo taktiež suchšie v porovnaní s predošlými skúsenosťami s “čískymi dortami” 🙂 Avšak, vôbec to nebolo mínusom. 2 €.
Obsluha
Obsluhujúci personál nás hneď na začiatku usadil a vybral nám miesto. Neváhal sa nás spýtať či sme spokojní. Veľmi milý personál u ktorého možno pozorovať snahu robiť si svoju prácu najlepšie. Mali sme pocit, že si vážia každého návštevníka.
Ostatné
Je možné platiť stravnými lístkami. V ponuke nájdete aj široký sortiment najrôznejších vín. Limone poskytuje svoj jedinečný priestor a služby aj pre firemné obedy, malé oslavy a promócie. Dozvedeli sme sa že mladý kolektív kuchárov má bohaté skúsenosti z Anglicka, ktorý má ambície prispieť svojimi službami a skúsenosťami k zlepšeniu gastro kvality v Banskej Bystrici.
Záver
Spočiatku pochybný dojem z netradičného priestoru vystriedal zmyslový zážitok na ktorý sa rýchlo nezabúda. Milý personál, šikovní mladí kuchári, moderné a štýlové prostredie sú výborné predpoklady na to, aby sa Limone stalo obľúbeným priestorom, kde prídu ľudia za výborným, čerstvým a voňavým pokladom.
David Kapusta